Sunday, 22 April 2012

1992 to 2012 - Dua Dekad

Assalamualaikum


Alhamdulillah, aku sudah pun mencapai umur 20 tahun pada 20 April 2012 yang lalu. First thought, aku dah jangka mesti bosan gilaaaa haritu. Mana taknya, ade test Kenegeraan petang tu. Nak taknak, dari start malam sebelum birthday aku kene study la. 4 bab macam 40 bab. Ape pun tak boleh laaaa~

Tapi start jam 12 dah busy dah handphone aku. Dengan text, waiting call. Kawan-kawan aku dari sekolah rendah sampai la kat university wish kat aku. Paling aku terharu kawan aku Aina Mardiana Musa bagi aku kad handmade. Fuhh terharu baca ucapan dia. Thanks hunnee. Hihi panggilan yang aku panggil dia masa sekolah menengah. Tapi skrg masih geligeli nak panggil. Haha.


Bangun pagi budak2 bilik aku dah dok bising2, memang saje tak bagi aku tido. Last2 aku bangun jugak la, sebab ade 3 bab masih tak cover. Gua nak jawab ape bhai kalau tak baca? Huhu. Memang membaca buat aku bosan. Duduk2 kat katil, sekali terperasan ade benda warna warni kat dinding luar bilik. Apekah?

Sweet gilaaaaaa roommate2 aku ni sehhhh. Dorang buat dari subuh, tp pukul 11 baru perasan wish tu. Lampi gila nak mampus aku ni. Aku memula tacing jugak sebab malam semalam tu dorang langsung tak wish. Best la dorang ni. Teringat roommate2 aku kat matrik dulu prank aku dengan air sabun lantai. Haha. Syukur dapat roommate2 macam mereka :)




Dan malam itu mereka mengajak aku makan kat satu cafe yang paling sedap kat sini. Takdela sedap sangat punn. Huhu. Tapi aku suka suasana kat situ. Dengan pokok, kayu bagai. Romantik la kot. Nanti kalau pakwe aku datang sini nak bawak dia pergi situ la. Hihi berangan. Aku ingat macam makan biase2 je la, macam yang selalu kitorang makan. Tak lama lepas tu, tiba2 roommate2 aku yang kononnya tak boleh join sebab ade discussion(dorang menipu) datang bawak kek birthday. Ahhh touching la sehhhh! Kek blueberry lagi tuu. Favourite oh!

Nasib tahun ni aku tak kene prank. Haha, aku seram la kalau kene lagi Tahun lepas masa kat matrik tu lagi la 3 hari berturut2 kena. Dengan tepung, telur, air sabun. Pastu dipaksa berarak satu kolej. Ehh memang terbaik. Haha tp tu la first time aku kene prank. Nice moments with them.



Guys, thanks for those wishes and i really appreciate ape yang korang buat untuk aku. And my wish, hope persahabatan kita kekal selamanya. I LOVE YOUUUUUUUU~~~~~

Dedicated to:
Kak Ekin, Emi, Ieka, Aina, Kak Ros, Aina, Hanna, Ecahtul, Iera, Ecah, Khali, Nurul, Huda, Ijoe, Adli, Hymas, Kamil, dan semua. 

AKU SAYANG KORANG SANGAT-SANGAT!


0 comments:

Post a Comment